Sponsras av porrföretag

Här är motorcykeln som skapar rubriker i Dakar: ”Konstruktivt”

1 av 3 | Foto: Foto: REUTERS
I BLICKFÅNGET Hugo Payen drar blickarna åt sig under Dakarrallyt – med en porrstjärna på motorcykelkåpan.
SPORTBLADET

Han har startnummer 69, sponsras av en porrfilmsproducent och har en porrstjärna avbildad på motorcykelkåpan.

Fransmannen Hugo Payen skapar rubriker under Dakarrallyt.

– Jag tycker att det är konstruktivt, säger svenska kartläsaren Tina Thörner.

Hugo Payen tog själv initiativet till samarbetet. Inspirerad av sitt startnummer besökte 40-åringen en av porrfilmsproducenten Marc Dorcels butiker, i Nantes.

– Jag gick förbi varje gång jag skulle träffa mina tidigare sponsorer och eftersom jag sökte finansieringshjälp gick jag in. En säljare hjälpte mig och skickade förfrågan vidare, säger Hugo Payen till den belgiska nyhetssajten RTBF.

Marc Dorcel sa ja till sponsringserbjudandet och satsar i år drygt 175 000 kronor på Payens medverkan i Dakarrallyt.

Den 40-årige fransmannen har inget emot att göra reklam för porrindustrin. Inför årets tävling har han besökt mässor och ställt upp på fotograferingar med en lätt- och helt avklädd 22-åring vid namn Anna Polina. Den ryskfranska porrstjärnan är även avbildad på hans motorcykelkåpa.

”Är entreprenörskap”

Tina Thörner, som har ställt upp i Dakarrallyt tio gånger, ser inget fel i att en deltagare sponsras av ett företag som producerar vuxenfilmer.

– Jag tycker att det är konstruktivt, att man kan hitta lösningar. Det är entreprenörskap, säger hon.

Så du har inget emot det?

– Nej, så länge man inte skadar andra människor är det upp vill var och en vad som är rätt och fel, och det är ju han som sitter bakom styret. Det kanske blir porrfilm från Dakar. Det kan bli en himla business. Ha, ha, ha.

Tina Thörner förutsätter att Anna Polina inte har tvingats in i porrbranschen och vill inte döma människor efter yrkesval.

– Det är väl ett arbete som många andra. Att sälja sex är den fjärde största ”businessen” i världen. Jag har inga moralpredikningar om vad som är rätt och fel. Jag läste nyligen om kvinnor som väljer att öppna en bordell i USA och trivs med det. Det är upp till var och en, så länge ingen tvingas. Jag är mer emot alkohol och cigaretter, som skadar människor.

Kan du själv tänka dig en sådan sponsor?

– Jag har kompisar som jobbar på ”galanta ställen” men nej, jag skulle nog inte ha den sponsorn, säger Tina Thörner.