Finländsk debutant tog första segern

Hirvonens första seger – Meo i otäck krasch

Foto: TT
Mikko Hirvonen vann den näst sista etappen.
SPORTBLADET

Han var framgångsrik i rally-VM.

Nu är han det i Dakarrallyt också.

Mikko Hirvonen vann den näst sista etappen.

Finländaren som debuterar i Dakarrallyt vann tävlingens längsta etapp den från San Juan till Villa Carlos Paz och de tre bilarna från MINI med Hirvonen, Nasser Al Attiyah och Nani Roma körde mestadels tillsammans. Finländaren vann knappt före Al Attiyah, men även om fjolårsvinnaren från Qatar var mer än elva minuter före totalledaren Stephane Peterhansel lär han ha svårt att utmana om segern i morgondagens final. Det skiljer nästan 41 minuter mellan ledande Peterhansel, som är på väg mot sin 12:e seger i tävlingen, och jagande Al Attiyah - och i morgon kör förarna bara 180 km.

Jäkla smäll

Bland mc-förarna är Australiens Toby Price är på väg mot sin första totalseger. Han var tvåa på årets längsta etapp och såg till att utöka sitt avstånd till KTM-kollegan Stefan Svitko som var fyra i dag. Det skiljer 37 minuter och 39 sekunder inför morgondagens final.

Den 12:e etappen var annars väldigt tuff för Antoine Meo, fransmannen kraschade inte långt från mål och skadade handen.

– Jag minns ingenting, bara hur radion ringde efter det att jag kraschade, säger han.

– Jag vet att jag letade efter en kontrollpunkt, jag tappade tid, körde med Toby, stämmer det. Detta för djävligt. Det var en jäkla smäll. Jag har ont överallt, min hand, nacken, huvudet, jag har ont överallt utom i rumpan.

Han kämpade sig i mål, 38 minuter efter etappsegraren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally