Varning för Schumacher

Ralf ska köra hem titeln med Mercedes bästa bil

Foto: AP
Efter ett år med en begagnad bil får nu Ralf Schumacher chansen på riktigt i DTM. I år kör han med Medcedes-stallets toppbil.
SPORTBLADET

Se upp för Schumi.

Han ska slåss om titeln i DTM.

– Ralf är en av favoriterna till mästerskapstiteln, det är jag säker på, säger Mercedes sportchef Norbert Haug.Varning för

I fjol debuterade Ralf Schumacher, Schumi II, i DTM och han gjorde det i en begagnad bil med solida resultat. Därför får han i år förtroendet i en av Mercedes nya bilar.

– Ralf visade redan i förra säsongen att han kör med hela sitt hjärta och att han inte ser DTM som någon nedtrappning efter F1-karriären, säger Mercedes sportchef Norbert Haug till motorsporttotal.

– Våra tester i Mugello visade att han kan köra en DTM-bil på allra högsta nivå och efter ett läroår får han chansen att köra med vår toppbil. Nu gäller det för honom och jag är övertygad om att han kommer att visa vad han kan.

”Nu är det allvar”

Och det finns fler som tror på honom, både den förre F1- världsmästaren Mika Häkkinen som körde DTM för Mercedes fram till och med 2007 och Bernd Schneider, Mr DTM, som lade av efter förra säsongen.

– Efter ett läroår är jag övertygad om att Ralf har ambitionen att slåss om en plats i toppen och visa vad han är kapabel till, säger Mika Häkkinen och Bernd Schneider håller med:

- Nu är det allvar för honom, utan tvekan. Men han är en riktigt bra förare och en bra kille så han kommer att fixa detta, säger Bernd Schneider som kört 235 lopp i DTM och tagit fem mästartitlar.

Mercedes har luckor att fylla

Själv är Ralf Schumacher ödmjuk inför utmaningen som startar i och med premiären på Hockenheim i mitten av maj.

– Jag är medveten om att det är en större press nu när jag kär med en ny bil och att jag har material som gör det möjligt att vinna lopp, sade han i samband med att han presenterades av Mercedes.

– Men samtidigt är jag medveten om att det är en lång väg till toppen.

Mercedes behöver fylla luckan efter Bernd Schneider och Mika Häkkinen som båda var stora favoriter hos fansen och vid sidan av att stallet givit Ralf Schumacher en toppbil förhandlar man dessutom med Bruno Senna, systerson till Ayrton. Han var länge aktuell för en förarplats hos F1-teamet Brawn GP, men fick lämna plats åt Rubens Barrichello och då är F1-teamets motorleverantör Mercedes intresserade av ett samarbete det kommande året.

ARTIKELN HANDLAR OM