Pallplats för Rydell

SPORTBLADET

Rickard Rydell körde hem en pallplats i den första WTCC-tävlingen på tyska Oschersleben.

Svensken slutade trea i sin Seat.

– Jag är riktigt nöjd. För BMW-bilarna är snabbare än oss här, men vi gjorde en bra teamjobb i kvalet och därför kunde vi ta två pallplatser, sa Rydell.

I den andra tävlingen blev Rydell poänglös.

I lördagens hazardartade kval kunde Rydell köra in som trea, kvalet stördes av regn men Rydell lyckades dra nytta av att flera av hans medtävlare fick problem.

Rydell lyckades också ta sig igenom den trånga första kurvan i dagens race, ett ställe där flera incidenter inträffade. Svensken var ett tag nere som fyra, men lyckades köra upp sig en placering och slutade trea närmast bakom stallkamraten Gabriele Tarquini.

– Jag såg inte när det blev grönt ljus i starten och tappade lite. Dessutom var jag utanför banan en gång, den låg bensin på banan som gjorde att jag halkade utanför banan, sa Rydell till Eurosport.

Vann gjorde Andy Priaulx i BMW som startade som 14:e man, men som gjorde en fantastisk insats och lyckades köra upp till seger. Segern var hans första för säsongen.

I dagens andra tävlingen försvann Rydells chanser redan på det första varvet då han hamnade långt ute i gräset. När han kom upp på banan igen var han näst sist i fältet. Han lyckades avancera till en slutlig elfteplats men blev utan poäng i detta race.

BMW tog en dubbel genom Augusto Farfus på första och Andy Priaulx på andra plats.

I mästerskapet toppar nu Gabriele Tarquini på 91 poäng före Augusto Farfus på 89 och Yvan Müller på 84. Rickard Rydell är femma på 61 poäng.