Efter femteplatsen – nu kan Ekström stoppas

Halkade efter Mattias Ekström fick nöja sig med femte plats i loppet på Brands Hatch och är nu fem poäng efter Audikollegan Timo Scheider i mästerskapet. FOTO: DTM.COM
SPORTBLADET

Audis Timo Scheider var tvåa i DTM och utökade ledningen i mästerskapet.

Därmed kan det bli aktuellt med stallorder - för att stoppa Mattias Ekström.

Svensken startade från position sju och hade det mycket tufft på Brands Hatch i går.

– Mitt lopp var riktigt långtråkigt, jag hade en bra start från plats sju, men i den andra kurvan tryckte en Mercedes ut mig i gräset och jag förlorade en plats, säger svensken i en kommentar.

– Sedan hände det ingenting. Jag körde så bra jag kunde, bilen kändes bra och jag hade samma tempo som toppförarna. Men när man startar som sjua och är åtta efter ett varv så måste man vara nöjd med plats fem.

Tappade mark

Detta var första gången i år som svensken inte tog en pallplats och i med det tappade han mark i DTM-mästerskapet. Timo Scheider leder med fem poäng över Mattias Ekström när nu tre lopp återstår av säsongen.

– Målet var att vara före Mattias Ekström och Gary Paffett, Mercedes i mål. Jag ville utöka ledningen i mästerskapet och tack och lov klarade jag av det, även om det var ett tufft lopp och jag hade problem vid depåstoppen. Som tur var var min bil snabb och jag kunde ta in det jag förlorade där, säger Timo Scheider till motorsportmagazin och till motorsporttotal säger han:

– Det är tre lopp kvar av säsongen och då måste man börja tänka på poängen. Nu måste vi köra smart och det viktigaste i England var att vi körde klokt hela teamet.

Fick hjälp av kollegan

Hjälp fick han av Audikollegan Martin Tomczyk som släppte förbi Scheider så att han kunde ta en andraplats och själv nöjde sig med position tre.

– Alla Audibilarna var snabba i dag och jag hade säkert kunnat ta en bättre placering, men det är självklart att jag släpper förbi en teamkollega som slåss för segern i mästerskapet.

Och just den situationen är det mycket möjligt att Mattias Ekström hamnar i nu. Han är fem poäng bakom Scheider och det är tre lopp kvar.

– Om man ser till mästerskapet gjorde vi det bästa för Audi, säger Audis motorsportchef Wolfgang Ullrich som självklart vill ta hem mästerskapet för tredje året i rad.

Loppet vanns av Mercedes Paul di Resta.