Sista chansen

Ekström måste kvala bra – annars kan jakten på titeln vara över

Laddad Mattias Ekström måste lyckas i helgen i Barcelona. Annars kan han nog glömma att bli mästare i DTM i år. FOTO: DTM.COM
SPORTBLADET

Det är sista chansen - för Mattias Ekström att ta över initiativet i DTM.

– Det är kvalet som avgör, säger svensken.

Han ligger tvåa i DTM bakom teamkompisen, fjolårsmästaren Timo Scheider. Det skiljer fem poäng mellan dem nu när bara tre lopp återstår av säsongen, Barcelona i helgen, ett lopp i Dijon och finalen på Hockenheim.

– Men det är 25 poäng kvar att slåss om så jag är inte orolig, det är fler poäng kvar att slåss om än vad jag är bakom honom och då är det ingen idé att oroa sig, säger Mattias Ekström.

Laddat med bilmässa

Han har laddat upp på bilmässan i Frankfurt och reste till Barcelona i morse. Där väntar en tuff match mot Mercedes Gary Paffett som är trea i mästerskapet och Timo Scheider.

– Det är kvalet som avgör, men jag tycker att jag har rätt känsla i kroppen då brukar det gå bra, säger Mattias Ekström som har vunnit DTM vid två tillfällen.

– Jag har inte tänkt på några scenarier utan jag ska ge allt och låta de andra fundera. Jag ska köra som om det vore premiären, jag är bra förberedd. Det vore kul om det kunde lyckas så att matchen lever vidare. Dessutom tycker jag att jag förtjänar att lyckas eftersom jag ledde premiären men fick punktering så jag får väl hoppas att de andra har en dålig helg helt enkelt.

Vad tror du om förhållandet mellan Mercedes och Audi i Barcelona?

– Merca var starka där i fjol, men samtidigt så är våra ilar lite lättare så jag tror att det blir jämnt, kanske är det tyngden som avgör.

Utan seger

Det snackas mycket om stallorder, trots att det är förbjudet. Hur känner du inför det med tanke på att du har en teamkompis framför dig?

– Får han åka hela säsongen så har han goda chanser, det är klart, men det är den som är felfri av de sista tre loppen som vinner. Så lite är det som avgör och jag hoppas att jag kan avgöra det.

Mattias Ekström har ännu inte tagit en enda seger i år, men kommer det på söndag skapar han sig ett bra läge inför avslutningen.

– Alla vet att det är de tre sista loppen som är de absolut tuffaste, man ger inte bort någonting, säger Audis Martin Tomczyk till motorsporttotal.

– Man märker helt klart att det blir tuffare det är bara att hoppas att det håller sig inom gränserna.