Ekström blev påkörd och tvingades bryta

Både Prémat och Coulthard körde på svensken

Foto: Gepa Pictures/Red Bull Photo Files
Mattias Ekström, här på Hockenheim, hade otur och blev påkörd i det senaste DTM-racet. Bilen blev så skadad att svensken fick bryta.
SPORTBLADET

Mattias Ekström vann på Le Mans.

Men på EuroSpeedway tog det slut direkt.

– Det var ett kort race, säger svensken.

Det var Mercedes som dominerade DTM-loppet på EuroSpeedway Lausitz. Mattias Ekström som vann loppet innan på Le Mans, hade stora förhoppningar. Men svensken som startade från ruta tre fick bryta nästan direkt. Han blev påkörd bakifrån av Alexandre Prémat och snurrade. Då blev han påkörd av David Coulthard och Ekströms bil skadades så svårt att han var tvungen att bryta racet.

– Jag gjorde en dålig start, men i den första kurvan trodde jag ändå att det var okej. Sedan blev jag påkörd bakifrån och jag tänkte att det var väl inte så illa förutom att jag stod stilla, säger Ekström i ett pressmeddelande.

– Men så körde David Coulthard på mig också...

Prémat bad om ursäkt

Alexandre Prémat, som kör för Audi precis som Ekström, tog på sig skulden för olyckan

– Det var ett katastrofalt lopp, tyvärr var jag inblandad i en olycka på det första varvet. Jag ber både Eki och Audi om ursäkt, säger Prémat.

– Jag trodde att jag hade allt under kotroll, men det hade jag inte. Det är synd, både om mig, honom och framförallt om Audi.

Loppet vanns av Bruno Spengler, Mercedes, och eftersom Mattias Ekström blev utan poäng tappade han i sammandraget. Han är fyra med sina 13 poäng, Spengler, leder med 26 poäng. Nästa DTM-race körs den 4 juli.