Schumacher: ”Jag ber verkligen om ursäkt”

DTM-föraren hade pole position men tjuvstartade

Foto: Wolfgang Wilhelm, AP
Ralf Schumacher hade pole position på Norisring men tjuvstartade och gav bort hela loppet.
SPORTBLADET

För första gången lyckades Ralf Schumacher köra till sig pole position vid DTM-loppet på Norisring. Men Mercedesföraren gav bort hela loppet när han tjuvstartade.

Ralf Schumacher var själv överraskad över att han lyckades vara snabbast och ta sin första pole position i ett DTM-lopp.

– Ärligt talat är jag förvånad över vad som hände. En pallplats på söndag vore ju kronan på verket, sa Schumacher till dtm.com efter kvalet.

Tjuvstart

Men när det väl var racedags på söndagen så gav Mercedesföraren bort hela fördelen med att få starta främst. Ralf Schumacher var lite för het på pedalerna, tjuvstartade och fick ett drive through-straff som ett brev på posten.

– Jag ber verkligen om ursäkt för att teamet inte fick chansen att visa hur stark vår C-class var här på Norisring, säger Ralf Schumacher till Touringcar Times.

– Strax före starten låg jag och letade efter dragläget och bilen rörde sig lite medan startljuset fortfarande var rött, förklarar 35-åringen.

Gav bort segern

Efter straffet kämpade sig Schumacher upp till elfte plats.

– Jag gav bort en möjlig vinst. Jag hade mycket bra fart i bilen, säger Schumacher nu får försöka glömma den nesliga missen.

Nästa DTM-lopp körs den 8 augusti.