Mattias Ekholm krigade till sig poäng – dubbelt Audi...

Foto: sthlmbild.se
Mattias Ekström.
SPORTBLADET

Audi vann i Holland.

De hade två förare på pallen.

Men ingen av dem var Mattias Ekström.

– Det var riktigt tufft jobb för en liten poäng, säger svensken.

Hans problem började redan under lördagen när han försvann från kvalet i ett tidigt skede och hade startplats 16. Enligt Audi var orsaken till det dåliga kvalet fel val av inställningar och under racet hade Mattias Ekström därför en något ovanlig strategi.

Han gick in i depå för första gången på det 23:e varvet, bara ett varv före det att Audis vinnare Mike Rockenfeller gick in i depå för andra gången.

Ekström åtta

Han var i ledningen ett tag, men slutade sedan på plats åtta.

– Det var riktigt tufft jobb för en liten poäng, säger han till ARD.

– Bilen fungerade bra i racet och hade det varit så under kvalet så hade vi kunnat vara med och slåss om segern. Nu är vi där vi måste vara för att vara med och slåss om mästartiteln. Men om, i fall, finns ju inte. Jag körde från plats 16 upp till plats åtta och det är en poäng. Jag tror att det vi kan tacka han som bestämde sig för att vi skulle förändra bilen.

Spengler körde bort sig

Mercedes Bruno Spengler som vann premiären hade också pole, men ett missförstånd med teamet över radion gjorde att han stannade ute ett varv för länge på banan och det kan mycket väl ha kostat honom segern.

Nu kunde Mike Rockenfeller ta sin första seger i DTM och han är nu tvåa i mästerskapet efter Bruno Spengler som leder med sina 18 poäng. Rockenfeller har tio poäng, lika många som Audis Martin Tomczyk som var trea i går.

ARTIKELN HANDLAR OM