Förre F1-föraren skadar mekaniker

Slangen fastnar och slår omkull flera medarbetare

SPORTBLADET

Ralf Schumacher skulle lämna depån.

Men han såg inte att en slang fastnat i hans bakvinge.

Det skapade ett kaos där fyra mekaniker slogs omkull.

Under träningen till DTM-loppet på Zandvoort bytte Mercedes Ralf Schumacher däcken i sin depå. Han fick ett klartecken att köra i väg från sin parkering, men på nästa depåplats fastnade han i en slang till Mercedes hydrauliska depåutrustningen. Enligt nyhetsbyrån dpda hade den  fästs på ett felaktigt sätt, vilket gjorde att den fastade i Schumachers bakvinge och den före detta F1-föraren slet med sig den och stora delar av depåutrustningen när han körde förbi.

Slangen slog omkull fyra medarbetare ur HWAs depåteam och de tvingades alla uppsöka sjukhus.

En av dem med allvarliga skador.

– Det var mycket olyckliga omständigheter, det var absolut inte Ralfs fel. Han kunde inte rå för det, säger Mercedes motorsportchef Norbert Haug till tyska Bild.

– Han kunde inte se den där slangen från sitt förarsäte.

En mekaniker med allvarliga skador

Tre av medarbetarna kunde lämna sjukhuset samma dag, medan den fjärde fick ytterligare vård. Hans skador är dock inte livshotande.

– Alla mår efter omständigheterna bra, tre av dem kunde återvända till banan medan den fjärde fick ytterligare vård, säger Norbert Haug.

– Jag har pratat med läkarna och de ser till det finns goda möjligheter till att alla killarna snart är tillbaka i teamet.

Ralf Schumacher har själv inte kommenterat incidenten. Han kvalade in som 15:e man, men var tia i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC