”Han kan inte bara försvinna”

Schumacher tar Vettel i försvar

Foto: AP
Sebastian Vettel efter kraschen i går.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel kallas för nye Schumi – och i går bevisade han att han kliver undan.

Då får han beröm av den store:

– Sebastian låg på insidan, han kan inte bara försvinna, säger Michael Schumacher.

Sebastian Vettel kraschade med Robert Kubica när tre varv återstod av Australiens, GP. Tyskens Red Bull låg tvåa, men däcken var enormt slitna, samtidigt som BMW:n med polacken gick för seger.

Bilarna gick ihop och båda tvingades bryta, Sebastian Vettel fick dessutom böter på närmare 400 000 kr och flyttas tillbaka tio placeringar i nästa lopp.

BMW:s stallchef Mario Theissen menar att Sebastian Vettel stal segern ifrån Robert Kubica - men det finns också en helt annan syn på saken.

– Straffet är absurt, det är allt för högt, vi vill se fajter och Sebastian straffades tillräckligt mycket när han tvingades bryta loppet, säger den förre F1-föraren Hans-Joachim Struck till Motorsporttotal.

Sebastian Vettel, 21, visade där att han inte är någon man leker med, han har Michael Schumachers tuffhet och Ayrton Sennas snabbhet, men det som saknas för att nå ända fram är Alain Prosts iskalla kyla.

Och nästa gång lär föraren som är på väg om lämna lite mer plats.

– Det är svårt att säga vem som egentligen bär skulden, säger Robert Kubica.

– Kanske var Sebastian lite optimistisk, jag vet inte, hade jag inte klarat att köra om honom där hade jag gjort det några kurvor senare.