Drömmer om VM-seger

”Jag kan vinna de fem lopp som är kvar”

Tror på sig själv Sebastian Vettel siktar på VM-titeln. FOTO: AP
SPORTBLADET

Sebastian Vettel har en dröm.

Att vinna VM redan i år.

– Jag kan vinna de fem lopp som är kvar.

Tysken var trea i Belgien senast och nästa lopp körs på Monza, där han tog sitt livs första F1-seger förra året. Han tog in sex poäng på VM-ledaren Jenson Button i helgen och inför säsongavslutningen tror han på en enda sak.

Att han ska vinna VM.

– Sedan en tid tillbaka har jag en enda dröm, ett mål och jag tror fullt och fast på det. Ingen kan få mig att överge den tron, säger Sebastian Vettel till Bild.

– Jag kan vinna alla de fem lopp som är kvar av säsongen.

Tungt för Button

Jenson Button däremot som leder mästerskapet har haft en tyngre period, han har bara tagit elva poäng på de fem senaste loppen. På de senaste tre loppen har han varit sjua två gånger och senast körde han ur.

– Det är frustrerande, säger han själv och hans landsman David Coulthard säger till BBC:

– Det är tydligt att Jenson presterar betydligt sämre än tidigare, Rubens Barrichello visar vad bilen har för kapacitet men Jenson levererar inte. Det kan vara så att Rubens drar fördel av sin erfarenhet när det handlar om arbetet med ingenjörer men det kan också vara så att Jenson störs av den undermedvetna pressen som kommer när man leder ett mästerskap och att det hindrar honom ifrån att göra sitt bästa.

Nästa lopp körs på Monza om två veckor.