Fisichella eller Kubica

Hetaste namnen att ta plats i Ferrari på Monza

Vem tar plats i Ferrari? Giancarlo Fisichella (t v) eller Robert Kubica – någon av dem tar plats i Ferrari på Monza skriver italienska Gazzetta dello Sport. FOTO: AP
SPORTBLADET

Robert Kubica eller Giancarlo Fisichella.

Någon om dem kör för Ferrari på Monza.

Luca Badoer har efter två misslyckade lopp gjort sitt som förare hos Ferrari, han byts ut till hemmaloppet på Monza om knappt två veckor. Enligt Gazzetta dello Sport ersätts han antingen av BMW:s Robert Kubica eller av Force Indias Giancarlo Fisichella.

Den ansedda sporttidningen skriver att Kubica är Ferraris första val och i gengäld ska Ferrari hjälpa Peter Sauber med motorer till det team som köper upp BMW-Sauber. Tidningen skriver att Ferrari skulle kunna erbjuda Kubica en fastanställning till nästa år, men vad det innebär finns det ingen ytterligare förklaring på.

När det gäller Giancarlo Fisichella så skulle han kunna få jobb som testförare för Ferrari nästa år och om Force India släpper honom nu så skriver Ferrari av de skulder på över 40 miljoner kronor som indierna är skyldiga italienarna.

Stefano Domenicali har sagt att Ferrari ska lämna besked om vem som blir Kimi Räikkönens teamkompis på Monza under den här veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM