”Jag vet precis vad som händer”

Nico Rosberg pekas ut som McLarens nya förare

Tyske Rosberg McLaren-Mercedes är på jakt efter en tysk förare. Nico Rosberg pekas ut att vara mannen som tar Heikki Kovalainens plats i teamet nästa år. FOTO: AP
SPORTBLADET

Nico Rosberg kör för McLaren-Mercedes 2010.

– När det gäller min framtid vet jag precis vad som händer, säger tysken.

Det är tyska SportBild som skriver att Keke Rosbergs son kommer att ersätta Heikki Kovalainen från och med nästa säsong. Nico Rosberg som har både tyskt och finländskt medborgarskap har tagit poäng i tio av tolv lopp under årets säsong och han är Mercedes önskeförare.

Den tyska majoritetsägaren har länge drömt om att ha en tysk förare, men det fungerade inte med Michael Schumacher under 2000-talet och det fungerade inte heller med Sebastian Vettel eller Nico Rosberg när Fernando Alonso lämnade dem.

Men nu finns det en talangfull tysk som inte har kontrakt nästa år - Nico Rosberg.

Enligt Sport Bild är kontraktet klart, men innan advokaterna gått igenom det 70 sidor långa kontraktet så är både Rosberg och McLaren hänvisade till tystnadsplikten.

– När det gäller min framtid vet jag precis vad som händer, säger Nico Rosberg till Sport Bild och Mercedes sportchef Norbert Haug har tidigare sagt:

– Jag vill inte utesluta att vi får en tysk förare i teamet. Jag har full förståelse för att de tyska fansen vill att vi har en tysk förare.

FAKTA

Andra förare som det snackas om

Ska Robert Kubica, BMW eller Giancarlo Fisichella, Force India ersätta Luca Badoer och köra för Ferrari på Monza?

Nick Heidfeld förhandlar med Peter Sauber om att stanna i teamet i fall det dyker upp en köpare till BMW. Dessutom pratar han med Williams.

Nico Hülkenberg är testförare hos Williams, men får troligen ratta en bil nästa säsong.

Toyotas Timo Glock är på jakt efter ett nytt jobb. Toyota har en option som man ännu inte valt att använda sig av.

– Jag har inget jobb för 2010,s äger tysken till Sport Bild.

Han pratar med Force India, Williams och Manor.

Ska Kimi Räikkönen stanna hos Ferrari eller ska han köra för Brawn eller för Renault? Det ryktas om att Nokia vill bli huvudsponsor åt Renault och att de då vill ha världsmästaren från 2007 i en bil.