Liuzzi tillbaka i F1

Ersätter Fisichella i Force India

SPORTBLADET

Vitantonio Liuzzi är tillbaka i F1.

Italienaren ersätter Giancarlo Fisichella.

– Jag kan knappt bärga mig innan jag får köra igen, säger den 28-årige italienaren.

Tillbaka i Formel 1 Vitantonio Liuzzi tar över Giancarlo Fisichellas plats i Force India. FOTO: AP

Giancarlo Fisichella som var tvåa för Force India i Belgien ersätter Ferraris skadade Felipe Massa och ska köra för det röda teamet resten av säsongen. Precis som väntat tas hans plats hos Force India av deras tredjeförare Vitantonio Liuzzi. Italienaren får därmed inleda sin andra F1-karriär på hemmaplan, loppet på Monza körs på söndag

– Det känns härligt att kunna ge Toni den här chansen, jag vet att han har haft det som mål de senaste två åren, säger Vijay Mally i ett pressmeddelande från teamet.

– Vi i Force India har visat att vi kan konkurrera med de bästa och vi behöver en förare som kan fortsätta den trenden. För Toni är det en chans att visa teamet och våra konkurrenter att han har snabbheten och viljan att prestera. Jag är övertygad om att han kommer att klara av det.

Kört 39 F1-lopp

28-årige Vitantonio Liuzzi har kört 39 F1-lopp för Red Bull och Toro Rosso och hans bästa resultat gjorde han under regnloppet i Kina 2007 då han slutade sexa. Han debuterade för Red Bull 2005 där han tog poäng i sin debut och han körde sedan för Toro Rosso i två säsonger. Sedan starten av 2008 har han varit tredjeförare hos Force India.

– Jag kan knappt bärga mig innan jag får köra igen, och det på min hemmabana, säger Toni Liuzzi.

– Jag är verkligen glad över att jag får den här chansen framförallt nu när Force India har en bil som verkligen kan konkurrera med de allra bästa. Jag tror absolut att jag kan ta vid där Giancarlo slutade. Jag är väldigt motiverad, jag är i bra form och jag vill verkligen skrapa i hop fler poäng till teamet.

ARTIKELN HANDLAR OM