”Jag får extra hästkrafter”

Fisichella om Ferraridebuten

Foto: AP
SPORTBLADET

Tvåa för Force India senast - men i helgen gör Giancarlo Fisichella debut för Ferrari.

– Det är dröm som gått i uppfyllelse, men det är ingen enkel utmaning, säger han.

På Spa körde han hem det bästa resultatet i Force Indias historia, en andraplats från poleposition. Men till helgen sitter han i den bil som snuvade honom på segern i Belgien.

Fem lopp

Han ersätter den misslyckade Luca Badoer och blir teamkompis med Kimi Räikkönen som vann senast. Italienaren ska köra de resterande fem loppen för Ferrari.

Men det blir ingen lätt uppgift. Han kör nu för första gången med KERS och testförbudet gör att han inte får köra bilen på en F1-bana förrän på träningen om två dagar.

– Jag får börja om från början med en ny bil, ett nytt team och en ny ratt, säger GIancarlo Fisichella enligt motorsporttotal.

– Jag vet att jag har två extra saker på Monza, KERS och det betyder att jag får mellan 70 och 80 extra hästkrafter och det syntes tydligt att jag saknade det på Spa när jag låg bakom Räikkönen. Och jag får möta de underbara Ferrarifansen. Jag måste ge dem de resultat som en förare med min erfarenhet kan uppnå.

”Båda fötterna på jorden”

Pallplatsen i Belgien var hans första sedan 2006, då stod han på prispallen för Renault i Suzuka.

– Men jag har båda fötterna på jorden, säger han till Gazzetta dello Sport.

– Jag ska möta fansen på fredag och känna stämningen, men sedan stänger jag visiret, lägger i ettans växel och ger 100 procent.

Efter årets säsong kommer han att arbeta som testförare för Ferrari.

– Målet är att ta så många poäng som möjligt och hjälpa teamet att försvara tredjeplatsen i märkes-VM.