Vann senast - nu väntar hemmabanan

Foto: AP
SPORTBLADET

Seger på Spa - nu väntar hemmabanan för Kimi Räikkönen och Ferrari.

– Vi ska försöka att vinna fler lopp, säger han.

Inför loppet på Monza har Ferrari presenterat en ny storsponsor, den spanska banken Santander ska stötta teamet i fem år. Dessutom kommer teamet dit med en ny förare, Giancarlo Fisichella, och med årets första seger i ryggen.

”Betyder mycket för Ferrari”

Kimi Räikkönen vann på Spa senast.

– För Ferrari betyder det här loppet väldigt mycket, men jag förbereder mig som jag gör inför alla lopp, säger världsmästaren från 2007 till motorsporttotal.

– Vi har satsat på att vinna ett lopp hela den här säsongen, men bilen har inte varit tillräckligt bra. Därför bestämde jag mig för att i alla fall vinna ett enda lopp. Men vår bil är fortfarande inte så bra som vi hade velat ha den och den kommer inte att bli så bra heller eftersom vi inte utvecklar den vidare. Men vi fortsätter att arbeta för att vinna fler lopp, men det blir inte enkelt eftersom de andra teamen fortfarande utvecklar sina bilar.

En fördel

Ferrari kör vidare med KERS och på Monza som är en mycket snabb bana så kan det vara en fördel.

– Det bör ge oss en del, men vi har sett att det går att vara snabb även utan KERS. Det kommer att bli en väldigt jämn tävling i helgen.

Sin nya teamkollega Giancarlo Fisichella kommenterade han med orden:

– Han är trevlig och vi fungerar bra ihop, men det är som med alla stallkamrater vi arbetar tillsammans för att teamet ska nå ett så bra resultat som möjligt. Men han vet inte vad jag gör på min fritid och jag vet inte vad han gör på sin. Men jag är övertygad om att vi kan nå ett bra resultat för teamet och om man ser till de förare som finns tillgängliga är han den som kan göra det bästa jobbet eftersom han är så erfaren.

ARTIKELN HANDLAR OM