"Funderar fortfarande på en comeback"

SPORTBLADET

Michael Schumacher har förlängt kontraktet med Ferrari med tre år.

– Jag ser fram emot att delta i kommande projekt, skriver han på sin hemsida.

Foto: AP
Michael Schumacher.

Michael Schumacher har varit rådgivare åt Ferrari sedan han lade av 2006 och i somras hoppades han på att få ersätta Felipe Massa, men hans hälsa satte stopp för en comeback.

Tre bilar nästa år?

Men samarbetet med Ferrari fortgår och Stefano Domenicali hoppas på att alla team får köra med tre bilar nästa år och att Michael Schumacher ska köra en av dem.

– Med tanke på hur Michael reagerade på vår fråga så tror jag att han fortfarande funderar på en comeback. Hade det inte varit fallet så hade han lagt upp hjälmen på hyllan, man får aldrig säga aldrig.

Motstånd

Ferrari vill gärna köra med tre bilar nästa år, ett förslag som nått motstånd av bland annat Williams och McLaren-Mercedes och det är möjligen där som Michael Schumacher skulle kunna komma in i bilden. Samtidigt som stallet har kontrakt med Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Luca Badoer, Marc Gene och Giancarlo Fisichella, sägs det dessutomatt Fernando Alonso har ett kontrakt med stallet.

– Men det arbetet som krävs för att utveckla F1-bilar kräver allt mer och det behövs även förare som kan testa bilarna i serietillverkning. Vi kommer att hitta en lösning för Badoer och Gene.

Dessutom finns det en möjlighet för Giancarlo Fisichella att köra för ett annat team nästa säsong.

– Det finns ingenting som hindrar honom från att göra det, säger Stefano Domenicali.