”Han kan glömma guldet”

SPORTBLADET

Sebastian Vettel tog bara en poäng.

– Nu kan han glömma VM-guldet, säger Niki Lauda.

Inför loppet på Monza drömde Sebastian Vettel om att försvara sin seger från förra året och ta upp kampen med Jenson Button om VM-guldet.

En mardröm

Men i stället utvecklades helgen till en mardröm.

– Det var så frustrerande, till slut fick vi en poäng tack vare Lewis Hamiltons krasch. Vi förlorade loppet på de första fem varven, jag hade problem med bilen och fick inte rätt temperatur på däcken. Det var halt, säger tysken till RTL

– Det var ingen bra helg. Jag hade mer att jobba med under loppet än på träningen. Bilen var klart sämre, jag var tvungen att kämpa mer. Den drog till höger och till vänster, fram och tillbaka. Det var väldigt svårt att förutse vad som skulle hända. Då tappar man plötsligt lite tid här och var och sett till ett helt lopp är det mycket tid.

90 sekunder

Tysken hade nästan 90 sekunder upp till segraren Rubens Barrichello och nu skiljer det 26 poäng till VM-ledande Jenson Button.

– Sebastian Vettel kan glömma VM-guldet nu, han var dålig på träningen, på kvalet och på loppet, säger NIki Lauda, själv trefaldig världsmästare och nu expert på tyska RTL.

– Egentligen var det här resultatet, en åttondeplats, en katastrof för honom.