”Vore idiotiskt att göra så”

SPORTBLADET

F1-skandalen där Nelson Piquet och Renault står i varsin ringhörna kommenteras nu av flera förare:

– Jag körde precis bakom honom och pressade honom, bilen stor plötsligt rätt över banan i den kurvan och då förlorade han kontrollen över den. Det vore trist om han gjort det med avsikt och gjorde han det är det riktigt oproffsigt gjort, säger Adrian Sutil till Motorsporttotal.

Foto: AP
Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel, Red Bull:

– Det vore idiotiskt att göra något sådant, man riskerar allt för ingenting. Man kan aldrig avgöra hur svår olycka det kommer att bli och vad som kommer att hända. Därför är det inte speciellt smart att göra så.

Nick Heidfeld, BMW:

– Man tränar hela livet på att inte köra in i muren och sedan ska du göra det? Man kan försöka att låta bli att skada sig, men man kan aldrig vara helt säker. Vad gör man om ett hjul flyger av? Men direkt efter loppet när vi hade våra möten så funderade alla på om han hade gjort det med vilje. Men av alla skandaler som vi varit med om de senaste åren så är detta den märkligaste.

Nico Rosberg, Williams:

– Det måste ha varit en tillfällighet, Fernando Alonsos taktik gick ut på att säkerhetsbilen skulle komma ut på banan. Men är det sant så vore det enormt tråkigt.

Mark Webber, Red Bull:

– Vem skulle ringa honom och vilja anställa honom? Men det finns omständigheter som gör att man känner sig tvingad att göra vissa saker. Men om det verkligen är så som det verkar så är det illa, men det är inte det allra värsta som kan hända. Jag tror att det också händer andra saker som man helt enkelt inte får reda på.

Fernando Alonso, Renault:

– Teamet har sagt att jag inte får kommentera det. Flavio är en bra vän och mentor. Han är en bra människa och jag litar på honom.