”Drömmen är att göra comeback i Abu Dhabi”

Massa nyopererad i fyra timmar – siktar på snabb comeback

SPORTBLADET

Felipe Massa är nyopererad och drömmer om att tävla igen.

Helst redan till årets säsongsfinal.

– Det är hundra procent säkert att jag kommer att tävla igen och drömmen skulle vara att göra comeback i Abu Dhabi den 1 november, säger Massa till italienska Corriere della Sera.

Nyopererad Felippe Massa opererade in en titatplatta i huvudet. Nu siktar han på snabb comeback och säger att drömmen är att tävla igen i Abu Dhabi den 1 november. FOTO: AP

Ferrari har kontrakterat Giancarlo Fisichella för de resterande fem loppen, men Felipe Massa hoppas på att vara tillbaka redan till loppet i Abu Dhabi den 1 november.

– Så fort doktorerna ger mig klartecken är jag tillbaka i bilen. Det är helt säkert att jag kör 2010, men det är en dröm att köra redan till Abu Dhabi den 1 november.

Opererade in titanplatta

Felipe Massa genomgick i går ännu en operation, nu handlade det om en plastikoperation och den tog ungefär fyra och en halv timme. Läkarna opererade in en titanplatta i hans huvud för att stärka skallbenet.

– Jag mår okej, jag är tvungen att operera mig eftersom läkarna tog bort en bit av skallbenet efter kraschen, det var svårt skadad. En normal människa hade inte behövt göra den operationen men för en racerförare är det nödvändigt. Annars blir det väldigt svårt att återhämta sig om man kraschar en gång till, säger Felipe Massa till The Guardian och intervjun gjordes innan gårdagens kirurgiska ingrepp.

– Det är därför som jag måste genomgå den operationen och jag ska göra det snart för det är den enda anledningen till att jag inte får köra nu. Annars känns allt som det gjorde innan kraschen, jag ska åka till Europa och använda mig av en simulator och testköra go-cart och då vet jag om jag är helt återställd.

Medvetslös i tre dagar

Han berättar också att han var medvetslös i tre dagar och inte minns något från kraschen.

– Första gången jag såg den var på tv när jag kom hem, säger han till The Guardian och för Corriere della Sera berättar han att han sett olyckan minst 40 gånger på video och att han har haft tur eftersom han kunde ha förlorat synen eller fått problem med hjärnan om smällen tagit en millimeter längre bort.

– Den här smällen i Ungern var något som jag aldrig såg, min fru frågade mig försiktigt ”är det kanske inte dags att...” men jag sa direkt, ”nej, jag ska tävla igen”. Även min mamma känner mig väl och i bland tittar hon på mig och tänker de tankarna, men hon vet att det inte är läge att fråga.

Håller tummarna för Barrichello

Felipe Massa följer årets säsong noga och han håller tummarna för Rubens Barrichello, som är tvåa, 16 poäng bakom Brawnkollegan Jenson Button.

Button inledde säsongen strålande och tog 61 poäng på de första sju loppen, men på de senaste fem tävlingarna har han bara tagit elva poäng och efter Storbritanniens GP har han inte varit bättre än femma.

– Se på mig, jag kom till Brasilien med sex poäng upp till Hamilton förra året och jag vann nästan VM, säger Felipe Massa.

– Då var det ett lopp, Rubens har fem lopp på sig att ta in 16 poäng och det finns en stor chans att han gör det, men det beror på Jenson, fortsätter han lika dåligt så är det stor chans att Rubens vinner. Som jag ser det har Jenson tappat för att han inte klarar av pressen. I början av säsongen var allt jättebra, han körde för ett nytt team och vann sex av sju lopp, men det är en annan sak att slåss för ett VM-guld, det är en annan typ av press. I inledningen av säsongen hade Jenson Button ett försprång på upp till en halv sekund, men på Spa senast startade han från position 14.

– Det är pressen som påverkar honom, han måste lära sig att hantera den. Klarar han inte det så vinner han inte VM.

Bakom jagar Rubens Barrichello som har 16 poäng upp och Red Bulls Sebastian Vettel som har 19 poäng upp.

Nästa lopp körs på Monza nu i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM