”Det var en present”

SPORTBLADET

Kimi Räikkönen tog en tredjeplats på Monza.

Tacka Lewis Hamilton för det.

– Det var en present, men de poängen räknas också, säger finländaren.

Foto: AP
Kimi Räikkönen.

Den regerande världsmästaren jagade tvåan Jenson Button in på det sista varvet av F1-loppet på Monza och satsade för hårt, han avslutade loppet med en krasch in i muren i kurva sex.

Tredjeplats till skänks

Det gjorde att Kimi Räikkönen som var fyra fick en tredjeplats till skänks och att Ferrari därmed gick om McLaren-Mercedes i märkes-VM.

– Jag fick en bra start, men sedan hände det något med Lewis Hamilton i starten och jag hade ingenstans att ta vägen. Det fanns ingen plats till höger och ingen till vänster, men å andra sidan tror jag inte att det hade ändrat slutresultatet, säger Kimi Räikkönen.

– Det är lite tungt när man kör allt man kan, men ändå är så långt i från toppen. Fast det var sex poäng och det var viktigt för teamet.

”Försöka puscha vidare”

Ferrari är nu trea i VM, bakom Brawn och Red Bull. I förar-VM är Kimi Räikkönen nu femma med elva och en halv poäng upp till Mark Webber, Red Bull, på fjärdeplatsen.

– Vi ska försöka puscha vidare och göra vårt bästa. Kanske kan vi utmana teamen där framför om segern i något av de återstående loppen. Men som sagt utvecklar vi inte bilen vidare utan vi satsar med det vi har.

Fyra lopp återstår av säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM