”Alonso visste allt”

SPORTBLADET

Nu kommer nästa påstående när det gäller ”Crashgate”.

Fernando Alonso visste precis vad det handlade om.

Det hävdar pappa Piquet.

Nästa lopp i F1-VM avgörs i Singapore och det var där som Crashgate utspelades för ett år sedan. Då kraschade Nelson Piquet Jr sin Renault avsiktligt i muren för att Fernando Alonso, som var den ende toppföraren som hade tankat, skulle kunna utnyttja det faktum att säkerhetsbilen kom ut på banan och vinna loppet.

”Beordrade mig”

Nelson Piquet Jr, som fick sparken av Renault i somras, hävdar att teamet beordrat honom att krascha bilen. Teamet däremot påstår att han ljuger och har polisanmält honom.

Nu ger sig pappa Nelson Piquet in i dramat den trefaldige världsmästaren påstår att Fernando Alonso visste vad som skulle hända.

– Han visste allt han kunde inte undgå det, säger Nelson Piqiuet Sr till ”Sport”.

– Startar man från plats 15 på en stadsbana så finns det ingen anledning att köra i väg utan bensin. Då kan du köra om max tre bilar och efter det sista depåstoppet är du ändå kvar på samma plats. Det är en idiotisk taktik.

Alonso ligger lågt

Fernando Alonso har själv inte pratat speciellt mycket om det, men när han under helgen i Monza fick frågan om han visste om sanningen bekom affären som i media kalas för ”crashgate” så svarade han enligt motorsporttotal:

– Jag kan inte föreställa mig att det är så, men efter förhöret med världsrådet så får vi alla reda på sanningen och då kan vi prata om det.

Den 21 september ska Renault svara inför FIAs världsråd, teamet riskerar att uteslutas ut F1 om det visar sig att historien är sann. Nelson Piquet Jr däremot slipper straff, FIA har lovat honom att han går fri mot att han vittnar och berättar sanningen.