Felipe Massa siktar på comeback – i go-kart

”Bara läkarna ger mig sitt tillåtande så kör jag”

SPORTBLADET

Felipe Massa gör comeback.

I december.

– Bara läkarna ger mig sitt tillåtande så kör jag, säger han.

Känner sig redo Felipe Massa vill köra igen. Nu hoppas han få klartecken till att köra ett go-kart-lopp i Brasilien. FOTO: AP

Det är nästan åtta veckor sedan Felipe Massa träffades av en 800 gram tung metallfjäder under kvalet till Ungerns GP, nu har han gjort den sista operationen och ser fram emot att tävla igen.

Det handlar än så länge inte om F1 utan om go-kart, Granja Viana 500 i São Paulo. Tävlingen körs i början av december och Felipe Massa var trea där förra året.

– Bara läkarna ger mig sitt tillåtande så kör jag, säger han enligt motorsporttotal.

Läkarnas beslut

Men han vågar inte prata om när han kan tänkas köra F1 igen, för några veckor sedan sa han att han gärna ville köra säsongsfinalen den 1 november.

– Det handlar inte om mig utan det beslutet ligger hos läkarna och hos FIA. Om jag fick bestämma skulle jag köra redan nu, säger han till Sky.

– Allt är precis som det var innan jag råkade ut för olyckan. Även synen har återhämtat sig.

Han är mån om att inte göra comeback för tidigt eftersom han riskerar svåra följdskador om han kraschar igen innan skadorna är helt läkta.

– Men jag önskar att jag kunde få vara på banan och köra redan i morgon, för jag har så långtråkigt, säger fjolårets VM-tvåa.

ARTIKELN HANDLAR OM