Mercedes köper Brawn

”Redan informerat oss förare”

SPORTBLADET

Mercedes köper Brawn.

– Ross Brawn har redan informerat oss förare, säger Rubens Barrichello.

Köpstarka Mercedes köper 75 procent av Brawn GP. FOTO: AP

Succéteamet Brawn GP kör med Mercedes motorer och är mycket nöjda, de leder både förar-VM och märkesmästerskapet.

Till nästa år blir samarbetet ännu mer intimt. Enligt tyska Auto Bild Motorsport köper Mercedes 75 procent av Brawn GP till nästa år.

– Ross Brawn har redan informerat oss förare om vad han och Mercedes planerar för framtiden, säger Rubens Barrichello till tidningen.

Drömmer om tyska förare

Mercedes äger redan 40 procent av McLaren-Mercedes och det har ryktats om att Mercedes vill dra sig ur det samarbetet men ingenting är bekräftat.

– VI vill jobba med Mercedes i många år till, det är vår partner, säger Martin Whitmarsh till tidningen.

Mercedes drömmer om att ha tyska förare i sina team och det har länge snackats om att Nico Rosberg är ett intressant alternativ för McLaren-Mercedes och även för Brawn. Dessutom har Nick Heidfeld, BMW, nämnts i diskussionerna.

Levererar till flera

Mercedes levererar nu motorer till McLaren, Brawn och Force India och till nästa år hoppas företaget på att kunna förse minst ett team till med motorer. Det snackas om Williams och Red Bull, men Ron Dennis och Mansour Ojjeh, som båda är delägare i McLaren måste godkänna vilka team som Mercedes säljer motorer till och därför är det inte troligt att Red Bull får lov att köpa några aggregat av Mercedes. Det skulle helt enkelt göra att Red Bull blir ett för stort hot för McLaren i kampen om VM-guldet.