”Jag ångrar bittert att jag följde order”

Ångerfull Nelson Piquet ångrar att han följde ordern som gjorde att han avsiktligt kraschade bilen i Singapore. FOTO: AP
SPORTBLADET

Nelson Piquet förväntar sig inte att bli förlåten.

– Jag ångrar bittert att jag följde order, säger han.

– Varje dag önskar jag att jag inte hade gjort det.

Det var han som meddelade FIA vad som hänt sedan han fått sparken av Renault.

– Jag känner en lättnad över att undersökningen nu är avslutad. De som nu leder Renault F1 tycker precis som jag att det är bättre att sanningen kommer fram och att man får acceptera konsekvenserna av vårt handlande. Det mest positiva som kommit ut av detta är att något liknande aldrig kommer att hända igen, säger Nelson Piquet Jr enligt Autosport.

– Jag ångrar bittert att jag följde order. Varje dag önskar jag att jag inte hade gjort det.

”Han utnyttjade mig”

Han fortsätter:

– Flavio Briatore var min manager och min chef, han hade min framtid i sina händer men han brydde sig inte om det. Vid Singapores GP hade han tryckt ned mig så att jag mådde sämre än vad jag någonsin mått tidigare i mitt liv. Nu när jag har tagit mig ur det så förstår jag inte att jag kunde gå med på den planen som de föreslog, men när de lade fram det för mig i Singapore så kände jag att jag inte hade något val. Jag kunde inte säga nej. När jag nu lyssnar till på hur Briatore reagerade på kraschen och på vad han har sagt till pressen de senaste två veckorna så har jag insett att han utnyttjade mig.

Vill göra nytt försök

Även om det som hänt troligen kommer att göra det väldigt svårt för honom att köra F1 igen så har han bestämt sig för att göra ett försök:

– Jag har lärt mig enormt mycket de senaste tolv månaderna och jag har insett vad som är viktigt i livet. Men min kärlek till F1 är lika stark och jag vill gärna tävla igen, Jag har insett att jag måste starta om från noll och jag kan bara hoppas att något team förstår hur jag blev styrd hos Renault och ge mig en chans att visa att jag fortfarande kan presentera så som jag gjorde i F3 och GP2. Jag kan garantera att det inte kommer att finnas någon annan förare inom F1 som jobbar så hårt för att visa vad han går för.

Dessutom ber han om ursäkt:

– Jag förväntar mig inte att bli förlåten eller bortglömd, men nu kan folk dra sina egna slutsatser av vad som hände.