Vettels stora orosmoment

SPORTBLADET

Sebastian Vettel drömmer om en VM-titel.

Men hans största problem är inte Jenson Button.

Det är hans egen motor.

Tysken har 26 poäng upp till VM-ledaren från Storbritannien och trots att det bara är fyra lopp och max 40 poäng kvar så drömmer han om en VM-titel.

– Jag hoppas fortfarande, säger 22-åringen enligt motorsporttotal.

– Målet är att ta maxpoängen och vinna alla lopp, sedan får vi se vart det för mig. Jag vet att det inte blir enkelt med tanke på hur många poäng jag har upp till Jenson, men vi får se. Alla de fyra första i VM-tabellen har fortfarande chansen.

Mest respekt

Därmed menar han Brawns Jenson Button (80 poäng) som leder och Rubens Barrichello som är tvåa (66 poäng), sig själv (54 poäng) och Red Bull kollegan Mark Webber (51,5).

– Vissa har större chans och andra har lite mindre.

Och trots att tysken har 26 poäng upp till Jenson Button i ledningen är det honom som britten har mest respekt för, detta trots att det var teamkompisen Barrichello som vann på Monza senast:

– Jag fruktar Sebastian mer än Rubens, man får aldrig räkna bort Red Bull, man vet aldrig om de kommer tillbaka som ett toppteam och jag kanske har riktigt mycket otur igen, säger Jenson Button:

”Enklare att förutspå”

– När det gäller Rubens så vet jag att vi har samma bil, vi får samma uppdateringar av aerodynamiken, vi byter information om våra inställningar på bilen och har samma förutsättningar. Jag vet precis var och när han är bra och när han inte är det. Därmed vill jag inte ha sagt att jag in tar honom på allvar, men han är mycket enklare att förutspå.

För Sebastian Vettel är det största orosmomentet motorn. Varje förare får använda åtta motorer på en säsong och han är just nu inne på sin åttonde och sista motor. Går den sönder och han tvingas han använda en till så straffas han med att flytta tillbaka i starten och det kan vara avgörande i kampen om en VM-medalj.

FAKTA

Så många motorer har förarna använt:

McLaren:

Lewis Hamilton - 7

Heikki Kovalainen - 7

Ferrari:

Giancarlo Fisichella - 6

Kimi Räikkönen - 6

BMW Sauber F1 Team:

Robert Kubica - 7

Nick Heidfeld - 7

Renault:

Fernando Alonso - 6

Romain Grosjean - 6

Toyota:

Jarno Trulli - 7

Timo Glock - 7

Toro Rosso:

Jaime Alguersuari - 6

Sébastien Buemi - 6

Red Bull:

Mark Webber - 7

Sebastian Vettel - 8

Williams:

Nico Rosberg - 7

Kazuki Nakajima - 7