”Får se vad som händer”

SPORTBLADET

Kimi Räikkönen vet inte vad han gör nästa år.

– Vi får se vad som händer, säger han.

Det har länge snackats om att Fernando Alonso är klar för Ferrari och ska ha en förarplats nästa år, dessutom så sa teamets president Luca di Montezemolo i veckan att den enda föraren som är säker på en plats 2010 är Felipe Massa.

Det betyder att världsmästaren från 2007 måste se sig om inför framtiden - även om han har ett kontrakt med Ferrari.

– Situationen har varit den samma hela året, men självklart betyder inte det att jag kommer att köra för Ferrari. Vi får se vad som händer, säger Kimi Räikkönen enligt MTV3 och han förklarar att ett år är en lång tid och nästa år kan allt hända.

Pratar öppet

Även hans manager Steve Robertson pratar öppet om att Kimi Räikkönen ser sig om efter andra möjligheter:

– Kimi har ett kontrakt med Ferrari, men vi ser oss om efter andra alternativ. Just nu vet vi inte om det är hundra procents säkert att Kimi stannar hos Ferrari.

Enligt Motorsporttotal pratar de nu med andra team, men de väntar fortfarande på Ferraris beslut:

– Då börjar vi förhandla, säger Robertson.

Återvänder troligen

Flera initierade källor hävdar att det är troligt att Kimi Räikkönen återvänder till McLaren-Mercedes, det finns även uppgifter på att han pratar med Brawn GP och han har erbjudits möjligheter att testa för Fords WRC-team.

– Först måste vi veta hur det blir med Ferrari sedan får vi se hur det blir i framtiden, säger finländaren själv.

– Det är möjligt att jag fortsätter att köra F1, men allt kan hända. Jag bekymrar mig inte allt för mycket, jag är övertygad om att situationen löser sig.