”Jag är enormt nöjd”

SPORTBLADET

Lewis Hamilton är tillbaka.

Han har pole igen.

– Jag är enormt nöjd, säger han.

Foto: AP
Lewis Hamilton.

Den regerande världsmästaren var snabbast på kvalet i Singapore och tog sin tredje poleposition för året. Det var en revansch efter kraschen på Monza senast.

Flera uppdateringar

– Jag är väldigt glad både för min skull och för teamet, de har jobbet väldigt mycket med teamet hela helgen, vi kom med flera uppdateringar till bilen och vi hade ingen aning om var vi stod i förhållande till våra konkurrenter. Killarna jobbade med bilen fram till klockan var tio i förmiddags och det gjorde ett fantastiskt jobb, säger Lewis Hamilton.

Anledningen var ett problem med KERS som gjorde att man var tvungen att byta ut hela chassit, systemet var så pass komplicerat att det inte gick att lösa det på något annat sätt.

”Jag trivdes bra”

– Jag är väldigt nöjd med detta, mitt snabbaste varv var egentligen rätt lugnt, jag hade ju tänkt göra ett försök till men så blev det inte. Greppet på banan blev klart bättre efter varje varv vi körde, jag trivdes bra i bilen. Det var ett väldigt lugnt varv och jag hade kunnat köra betydligt snabbare. Därför är jag rätt nöjd med resultatet. Nu får vi se hur loppet blir och hur våra konkurrenter lägger upp taktiken.

Kvalet avbröts sedan Rubens Barrichello, Brawn, körde in i muren precis i slutet av Q3. För McLaren var detta ett viktigt resultat i kampen mot Ferrari om plats tre i märkes-VM. Italienarna har nu tredjeplatsen med sina 62 poäng, McLaren-Mercedes är fyra med sina 47.