VM-drömmen försvann

SPORTBLADET

Försvann drömmen om VM-titeln i depån?

– Ja, säger Sebastian Vettel.

Tysken hade en andraplats, men körde för fort i depån och straffades med att tvingas köra igenom depån ytterligare en gång. Det gjorde att han slutade fyra, en placering före VM-ledaren Jenson Button, Brawn.

”Kan inte fatta”

Men även om Red Bullföraren tog in en poäng på Brawnföraren så har han nu 25 poäng kvar att ta in - på tre lopp.

– Det var synd för att vi hade en andraplats, jag låg visserligen i lite trafik eftersom jag hade Lewis Hamilton och Nico Rosberg före mig. Min bil var snabbare än vad jag kunde visa, men sedan blev jag av med en backspegel och jag fick problem med diffusorerna och i depån så vet jag inte vad som hände. Jag kan inte fatta var jag var för snabb, säger Sebastian Vettel till RTL.

– Jag tryckte på knappen, klev av gasen och rullade in. Jag vet inte om det var jag eller elektroniken som orsakade detta och jag vet inte om jag var för snabb i början eller slutet av depån. Jag hade inte ens bråttom, jag visste att Lewis var ute på banan och att jag var tvungen att köra om honom där, inte i depån.

Tvingades bryta

Hans teamkompis Mark Webber hade problem med bromsarna och tvingades sedan bryta loppet.

– Jag hade också bromsproblem, men jag försökte att reagera på det för att mildra slitaget, jag släppte gasen lite tidigare och så. Jag fick till det rätt bra tycker jag, men det var väl det enda jag lyckades med...

Till loppet i Suzuka om en vecka ser han ändå framåt och han försöker att ge Brawns båda förare Jenson Button och Rubens Barrichello en kamp om VM-titeln.

– Jag tror att det är en bana som passar oss rätt bra. Jag satsar allt och sedan få vi se vad det ger, säger VM-trean.

– Det var synd att jag inte fick till starten bättre här i Singapore då hade allt sett annorlunda ut.