Sparkad i lördags - trea i söndags

SPORTBLADET

Sparken i lördags - tvåa i söndags.

Framtiden är oviss för Timo Glock.

– Jag måste se efter vilka andra möjligheter som finns, säger han.

Foto: AP
Timo Glock.

Toyotas unge tysk var tvåa i Singapore, men hans kontrakt går ut och det är osäkert om han får stanna i teamet. Enligt Sport Bild finns det ingen plats åt honom i teamet och tyska Bild skriver att Toyota informerade honom om att hans kontrakt inte förlängs under lördagen - dagen inför Singapores GP.

– Jag måste se vilka andra möjligheter som finns, säger tysken som var tvåa i Singapore och Sport Bild skriver att han har ett möte med Toyota under tävlingshelgen i Suzuka. Till motorsportttal är han lika tydlig när han säger:

– Både jag och Toyota tittar oss om på marknaden, samtidigt så är vi lojala mot varandra och det är inte uteslutet att vi arbetar tillsammans även nästa år.

Besked om en månad

Den 1 november beräknas Toyota lämna besked om de kommer att stanna i F1 eller inte.

Även Williams är på förarjakt, där sägs Nico Hülkenberg ha en fast plats för 2010 och nu snackas det m att Nick Heidfeld lämnar BMW för att återgå till Williams.

– Nick ser bra ut i jämförelse med Robert Kubica och det vore idiotiskt att avsluta karriären, säger Williams teknikchef Sam Michael.

– I dag fins det många fördelar med att välja en erfaren förare i stället för en nykomling, man testar inte längre och det är en stor risk att kontraktera en rookie.