”Synd att jag fick avsluta med ett sådant resultat”

Räikkönen bara tolva i sin sista tävling för Ferrari

SPORTBLADET

Nu är Kimi Räikkönens tid i Ferrari över.

Han avslutade med en tolfteplats.

Färdigkört Kimi Räikkönen har gjort sin sista tävling i Ferrari. FOTO: AP

Finländaren inledde sin karriär i Ferrari med ett VM-guld 2007 men sedan har det gått sämre och i år har teamet inte haft en bil som kunnat konkurrera och för Kimi Räikkönen innebar årets säsong slutet på hans tid i det italienska stallet. Han tvingas lämna dem, trots att han hade kontrakt ytterligare en säsong.

I sin sista tävling för Ferrari slutade han tolva och eftersom både han och Giancarlo Fisichella missade poäng så behöll teamet plats fyra i märkes-VM:

– Vi visste att vår bil inte kunde konkurrera här, det var ingen bra helg men jag tycker inte att man kan klandra någon för det, säger Kimi Räikkönen i ett pressmeddelande.

– Det är synd att jag fick avsluta min karriär i Ferrari med ett sådant resultat, men i år har vi aldrig varit i den positionen att vi har kunnat vara med och slåss om segern i varje lopp på det sättet som jag hade hoppats på.

Vad som händer nu är inte klart. Han förhandlar med McLaren-Mercedes och har sagt att han förväntar sig att han vet vad som händer inom ett par dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM