Flera förare slåss om Lotus-plats

”Det är väldigt smickrande”

Foto: AP
Takuma Sato, Jac Villeneuve och Kamui Kobayashi.
SPORTBLADET

Jac Villeneuve, Takuma Sato eller Kamui Kobayashi?

Ett antal förare är sugna på en plats hos Lotus.

Det första malaysiska F1-teamet bär samma namn som det klassiska brittiska teamet där stjärnor som Ronnie Peterson, Mario Andretti och Ayrton Senna kört.

Och det är flera förare som vill köra för just det teamet, Jarno Trulli har undersökt sina möjligheter, precis som Christian Klien, Jac Villeneuve, Takuma Sato och Toyotas orädde debutant Kamui Kobayashi.

”Det är en ära”

– Det är en ära för oss att förare som Kamui Kobayashi vill vara en del av vårt team, säger Riad Asmat, chef för Lotus F1 till New Strait Times.

– Det betyder att vi anses vara en bra konkurrent.

Teknikchefen Mike Gascoyne, som har F1-förflutet hos bland annat Force India och Toyota har bekräftat att man ska vara klara med förarvalet innan december och han har förklarat att den förre världsmästaren Jac Villeneuve är ett alternativ:

– Det är väldigt smickrande, men vi har ännu inte pratat om några detaljer, säger mästaren från 1997 till Rue Frontenac.

Hår dåligt med ekonomiska resurser

När det gäller Kamui Kobayashi får han hoppas på att hans två inhopp för Toyota under avslutningen av årets säsong kan ge honom en cockpit. Han har inte några stora ekonomiska resurser och när Toyota försvann från F1 försvann också hans största chans.

Själv ser han en dyster framtid:

– Jag får väl återvända till Japan och hjälpa pappa i hans sushibar, säger Kobayashi enligt Motorsport Magazin.