Kimis satsning kan bli lyft för Svenska rallyt

Siktar på rally Kimi Räikkönen hoppas på en WRC-styrning till kommande säsong, något som innebär att han kan komma att köra Svenska rallyt i februari. FOTO: AP LEHTIKUVA
SPORTBLADET

Kimi Räikkönen lämnar Formel 1.

Det kan bli ett extra lyft för Svenska rallyt i februari där Räikkönen nu kan komma att stå på startlinjen.

– Han letar efter en förarplats i rally-VM, säger hans manager David Robertson.

Världsmästaren från 2007 tar ett års paus från F1.

– Han är en sådan typ som snabbt ser framåt, han sa bara ”nu koncentrerar vi oss på rally”, säger Robertson till BBC.

– Kimi ville köra en bil som kan vinna och det var bara McLaren som kunde erbjuda honom det, men han var inte intresserad att köra för den lön som stallet erbjöd honom.

Sitter i förhandlingar

Istället ska Kimi Räikkönen köra WRC. Finska TV-stationen Yle har rapporterat att Räikkönen sitter i förhandlingar med Citroën om en plats i teamet. Om förhandlingarna går i lås kan alltså Räikkönen stå på startlinjen i Svenska rallyt som avgörs 11-14 februari nästa år.

– Han vill köra F1 igen 2011, men med tanke på vilka pengar han har tjänat vill han inte köra i ett mediokert team. 2011 gäller samma sak som i år, han vill bara köra om han har en chans att ta hem VM-titeln.

Körde VM-rallyt i Finland

Så i stället ska han försöka utmana rallystjärnor som Sebastien Loeb och Mikko Hirvonen. I somras körde han Finlands VM-rally tillsammans med Kaj Lindström där han inledningsvis noterade bra sträcktider innan han kraschade bilen och tvingades bryta. Lindström bekräftar för wrc.com att de två ska köra tillsammans 2010.

Däremot kommenterar kartläsaren inte ryktet om att de ska köra en Citroën C4.