Klar för nykomlingarna

José María López hävdar att han är överens med USF1

SPORTBLADET

José María López. Det är namnet på USF1:s första förare.

I alla fall hävdar han det själv.

Mot F1 Tidigare Renaultföraren José María López säger sig vara överens med USF1 om ett kontrakt. FOTO: AP

López som är i från Argentina har tidigare varit Renaultförare och vann det argentinska standardvagnsmästerskapet 2008 och nu är han på gång mot F1. Förra veckan var han i Charlotte på besök.

– VI har en muntlig överenskommelse och det kommer att vara klart senast nästa vecka, säger 26-åringen enligt motorsporttotal.

– Det var ett mycket positivt möte, jag är redan överens med ett par sponsorer och nu väntar vi bara på att de skriver under avtalen.

Tar med sig 55 miljoner

Websidan skriver att han tar med sig ungefär 55 miljoner kronor för att få en förarplats.

– USF1 är ett helt nytt team och väldigt annorlunda jämfört med Renault som var uppbyggt på ett annat sätt. Jag är enormt imponerad över hur proffsiga och målmedvetna alla som arbetar med projektet är, säger José María López som även vunnit lopp i GP2.

USF1 har tidigare sagt att man inte vill ha någon betalförare utan vill kontraktera den bäste föraren som finns på marknaden.

– José María López är en intressant förare, säger teamets sportchef Peter Windsor.

– Men inom motorsporten kan saker och ting förändras väldigt fort. Vi skulle bli glada om han kunde köra för oss och vill skriva kontrakt så snart som möjligt. Det vore en fantastisk förare för vårt team och han har erfarenheter av F1-bilar, dessutom är han motiverad eftersom han aldrig fått chansen att visa vad han kan i ett lopp.