”Sverige behöver en F1-förare”

Mercedes presstalesman om Marcus Ericsson: ”Han är en talang att hoppas på”

SPORTBLADET

Marcus Ericsson väcker förhoppningar.

Även i Tyskland.

– Sverige behöver en F1-förare, säger Mercedes Wolfgang Schattling.

Mercedes har köpt upp Brawn GP, stallet som vann både förar-VM och märkes-VM under årets F1-säsong. Till nästa år ska de starta som Mercedes GP eftersom tyskarna köpt 75 procent av stallet, men innan dess är det dags att testa unga, lovande talanger.

En av dem är Marcus Ericsson, 19, från Kumla.

– Hans prestationer under året har gjort att vi vill ge honom en chans att visa vad han kan, men detta behöver naturligtvis inte sluta med ett kontrakt utan det är en möjlighet för Marcus att vädra lite F1-luft, säger Mercedes presstalesman Wolfgang Schattling till Sportbladet.

Får testa unga talanger

Under säsongen är det numera förbjudet att testa, men efter säsongen får F1-teamen testa unga förare i tre dagar. Förarna får inte ha kört mer än två GP-lopp och detta gör man för att unga talanger ska få en möjlighet att visa upp sig och knyta kontakter.

– Det blir en möjlighet för Marcus och för oss, för honom är det en chans att arbeta med teamet, pröva bilen och ge feedback. För oss handlar det om att få en lite bättre bild av en talang som vi sett på håll. Dessutom behöver vi testa en del nya komponenter till bilarna.

Vilken bild har ni av Marcus?

– Personligen har jag inte följt honom allt för nära, men han har imponerat i japanska F3 och har även varit riktigt vass när han kört i brittiska F3 så jag är säker på att han är en talang att hoppas på, säger Wolfgang Schattling.

– Sverige behöver en F1-förare, eller hur?