Prost varnar Kimi

”Det kan bli svårt för honom att vinna tillbaka förtroendet”

Varnar Kimi Den fyrfaldige F1-världsmästaren Alain Prost varnar Kimi Räikkönen för att ta ett sabbatsår. Han menar att vägen tillbaka kan bli för tuff för finländaren. FOTO: AP
SPORTBLADET

Kimi Räikkönen funderar på en paus.

Men varnas.

– Det kan bli svårt för honom, säger Alain Prost.

Den fyrfaldige världsmästaren vet vad han pratar om, han gjorde själv en paus 1992. Han lämnade Ferrari 1991 och var där för sent ute för att hitta en förarplats 1992 så i stället lät han säsongen gå och koncentrerade han sig på att köra för Williams 1993.

Då säkrade han sin fjärde VM-titel.

Trots det varnar han Kimi Räikkönen för att göra samma sak:

– När du tar ett sabbatsår måste du vara extremt ambitiös och förbereda dig både fysiskt och psykiskt, säger fransmannen till Radio 1 Europe.

”Han är lite lat”

– Kimi kommer att försöka köra rally, men han är lite lat, festar gärna och tar gärna ett glas. Han är en fantastisk förare men det finns vissa medarbetare hos Ferrari som inte gillar att han tar avstånd från ingenjörerna. Ibland har han helt enkelt svårt att uppträda som en del av teamet.

Därför är Alain Prosts dom klar:

– Det kan bli svårt för honom att vinna tillbaka förtroendet till 2011.

Vad Kimi Räikkönen gör 2010 är inte klart än, det snackas fortfarande om att han har en chans hos Mercedes, ett team som han arbetade tillsammans med under sina år inom McLaren-Mercedes. Tyskarna har köpt upp världsmästarteamet Brawn och har en förare klar till nästa år, Nico Rosberg.

ARTIKELN HANDLAR OM