Köper tillbaka teamet

Peter Sauber tar över BMW

SPORTBLADET

Peter Sauber är tillbaka.

Han köper BMW.

– Jag är övertygad om att det nya teamet har en ljus framtid inom F1, säger ägaren.

Tillbaka Peter Sauber köper aktierna från BMW. FOTO: AP

Peter Sauber har funnits med i F1 sedan 1993 och när han lät BMW ta över teamet behöll han en del av aktierna och var delägare.

När nu BMW vill sälja teamet så är det Peter Sauber – och inte som det tidigare meddelats Qadbak – som köper tillbaka teamet.

– Vi är enormt lättade över att vi fått till en så bra lösning, säger Klaus Draeger, som sitter i styrelsen för utvecklingsarbetet hos BMW i ett pressmeddelande.

– Därmed har vi säkrat framtiden för teamet. Vi har en mycket bra relation med Peter Sauber och vi har respekt för varandra. Vi vill tacka både Peter Sauber och teamet så mycket för det fantastiska samarbetet som vi haft de senaste åren.

Ännu ingen startplats

För Peter Sauber är detta en enorm lättnad. Därmed kan han säkra de flesta arbetsplatserna i Hinwil, Schweiz och han får fortsätta arbeta inom F1.

– Jag är övertygad om att teamet har en ljus framtid nu när förhållandena för privatteamen inom F1 har förändrats.

Än så länge har inte teamet någon startplats i nästa års F1, men FIA har redan tidigare sagt att Peter Saubers team har den fjortonde startplatsen och får en plats om något team lämnar serien. Det har Toyota gjort och enligt schweiziska Blick kommer Sauber att få grönt ljus av FIA redan på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM