Tillbaka till rötterna

Sauber samarbetar med Ferrari

SPORTBLADET

Peter Sauber går tillbaka till rötterna.

Han samarbetar med Ferrari.

Peter Sauber. FOTO: AP

BMW har lämnat F1-scenen och då vänder sig Peter Sauber till sin gamla samarbetspartner. Ferrari ska leverera motorerna till teamet.

Det gjorde italienarna även mellan 1997 och 2005.

– Vårt samarbete kan inte vara bättre, citeras Peter Sauber av schweiziska Blick.

– De ansvariga i Maranello har visat ett stort förtroende för våra ingenjörer och de lämnade tidigt över de viktiga fakta som vi behöver när det gäller motor och växellåda. Självklart hjälper det oss att vissa personer är de samma som satt vid bordet redan före 2006 när vi arbetade tillsammans förra gången.

Ännu ingen startplats

Peter Sauber har ännu ingen startplats för 2010, men han räknar med att FIA ger honom grönt ljus under den kommande veckan. Då ska han även skriva under Concorde Agreement.

– Teamens organisation FOTA har tagit beslut som tvingar de stora teamen att minska antalet anställda de kommande åren och det är en fördel för oss, säger Peter Sauber.

– Vi har inte glömt bort hur man arbetar effektivt och hur man lyckas få ut max även om man har begränsade resurser. Jag har fått modellen som vi har i vindkanalen förklarad för mig och jag är övertygad, Sauber-Ferrari C29 kommer att bli en bra bil.