Hyllas av F1:s superhjärna

Brawn om 19-årige Ericsson: Väldigt mogen

Foto: Foto: Getty
Imponerar Marcus Ericsson fick chansen att testa för Brawn GP.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson har imponerat.

På en av F1-sportens mest framgångsrika teamchefer.

– Han gjorde ett riktigt bra jobb, säger Ross Brawn.

Marcus Ericsson.

I veckan fick Marcus Ericsson chansen att testa för världsmästarteamet Brawn GP i Jerez. Där fick bara förare som inte kört fler än två GP-lopp testa och svensken körde i team med britten Mike Conway som testat F1 tidigare.

Svensken avslutade som åttonde man av 16 deltagare. Det räckte för att imponera på Ross Brawn, stallchefen som tagit VM-guld för Benetton, Ferrari och nu Brawn GP.

– Marcus gjorde ett riktigt bra jobb, det var ett omfattande program och testet handlade inte bara om att förarna skulle visa sig utan mer om att de skulle hjälpa teamet, säger teamchef Ross Brawn till Sportbladet.

”Väldigt bra gjort”

I och med att antalet tester har minskats radikalt för att sänka kostnaderna inom sporten var testerna viktiga för teamet i utvecklingssyfte.

– Med tanke på att detta var första gången som Marcus testade en F1- bil så var det väldigt bra gjort, säger Brawn, F1:s superhjärna.

Han är mannen bakom Michael Schumachers samtliga VM-guld och i år tog han över Hondas konkurshotade team och förde det till två VM-titlar.

– Marcus är bara 19 år, men han ger ett väldigt moget intryck när det handlar om hans sätt att köra bilen, hans feedback till teamet och det sätt som han tar sig an arbetet på.

”Stor potential”

Vad detta betyder för framtiden är oklart. Marcus Ericssons management jobbar för att han ska köra GP 2 nästa år. Det är serien under F1 och de flesta tävlingarna körs i samband med F1. Brawn GP har sedan årets F1-säsong avslutats sålts till Mercedes, men Ross Brawn stannar som stallchef.

– För Mercedes var det mycket intressant att se Marcus och självklart kommer vi att hålla ögonen på en förare som har en sådan stor potential, säger Mercedes presstalesman Wolfgang Schattling.

– Men vi har inte pratat om framtiden och vi vet inte hur hans planer ser ut. Nu har vi genomfört det testet vi lovade honom och sedan får vi se. Sådana fina vitsord är självklart bra för Marcus att ta med sig i sin karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM