Silverstone tillbaka

Banan satsar 3,5 miljarder – överens med Ecclestone om 17-årigt avtal

3,5 miljarder för 17 år Silverstone och Bernie Ecclestone är överens om ett långt avtal som räddar F1 på Silverstone för lång tid framöver. FOTO: AP
SPORTBLADET

I somras sa Silverstone adjö.

Nu hälsar banan F1-cirkusen välkommen tillbaka. Banan har skrivit ett 17-årskontrakt med Bernie Ecclestone.

Tanken var att Storbritanniens GP skulle flytta 2010. Donington skrev ett 17-årskontrakt med Bernie Ecclestone, men ägarna kunde inte få i hop en budget som täckte de ombyggnationer som krävs för att F1 ska köra på banan.

Och då blir det Silverstones tur igen.

– Silverstone är nu hemmaplan för all motorsport, säger den förre F1-föraren Damon Hill som är president för Silverstones ägare British Racing Drivers Club.

– Detta är en plats för all motorsport, alla inom BRDC älskar motorsport och vi ser fram emot att arrangera så väl MotoGP som Formel 1.

Samma dag som VM-finalen

Tävlingen körs på Silverstone redan till sommaren, den 11 juli får världsmästaren Jenson Button och hans stallkompis Lewis Hamilton köra inför hemmapubliken.

– Det är fantastiskt, inte bara för de brittiska fansen utan för motorsporten, säger Jenson Button enligt motorsporttotal.

Enligt The Times har Bernie Ecclestone sänkt avgiften för Silverstone med ungefär 650 miljoner kronor för att rädda Storbritanniens GP, men ändå kostar det Silverstone runt 3,5 miljarder kronor att arrangera F1 i 17 år framöver.

– Detta var ett långt och krävande vansinne, kommenterade Bernie Ecclestone förhandlingarna i the Times.

– De hade kunnat ha kontraktet redan för flera månader sedan.

Men det kan bli en fin krock i sommar, F1-loppet på Silverstone körs den 11 juli och samma dag kan England spela VM-final i fotboll i Sydafrika...