Kovalainen till Lotus

Bildar team med Jarno Trulli

SPORTBLADET

Jarno Trulli och Heikki Kovalainen.

Det är förarna som ska ta hem nya segrar till Lotus.

Klart med Lotus Finländaren Heikki Kovalainen fortsätter karriären hos nykomlingarna Lotus. FOTO: AP

I dag har Lotus bekräftat sina två förare för nästa säsong. Det blev om väntat Jarno Trulli, som senast körde för Toyota och Heikki Kovalainen som lämnade McLaren.

– Jarno och Heikki är förare som kan vinna och när vi ser till vidareutvecklingen av vårt team är det en vinst, säger teamchef Tony Fernandes.

Fairuz Fauzy, född i Malaysia är teamets tredjeförare.

– Jarno Trulli tar med sig en bred erfarenhet i hur man utvecklar en bil och Heikki är en ung förare med mycket erfarenhet. Tillsammans med Fairuz har vi tre fantastiska förare. Det är en underbar mix av erfarenhet, ungdom och passion.

Ett av tre nya team

Lotus är ett av de tre nya teamen i F1 2010 och målsättningen är att vara det bästa nya teamet nästa år.

Enligt AP har Jarno Trulli skrivit på ett treårskontrakt, med en möjlighet att lämna teamet efter varje säsong.

– Jag är glad över att få arbeta tillsammans med Mike Gascoyne igen, vi har haft framgångar hos andra team tidigare. Vi kommer bra överens och jag respekterar hans sätt att arbeta, säger Jarno Trulli i en kommentar.

– Teamchef Tony Fernandes har väldigt höga mål och jag är redo att hjälpa teamet att nå dem.

Heikki Kovalainen berättar att han är imponerad av teamet:

– Jag besökte fabriken nyligen och var väldigt imponerad över hur långt vi har kommit sedan prestationen i september och över hur målinriktade alla är. Jag kände direkt att det skulle vara en fantastisk möjlighet för mig att få hjälpa dem att nå sina mål.

Av de nya teamen har två klart med en förare var, det är Timo Glock som ska köra för Manor/Virgin och Bruno Senna som är klar för Campos. USF1 har ännu inte gjort klart med någon förare.