Håller nacken?

Skadorna kan stoppa Schumachers F1-comeback: ”Känner sig helt frisk”

1 av 2
KRASCHADE I februari i år kraschade Michael Scumacher under ett mc-lopp. Han fick skador på två nackkotor.
SPORTBLADET

Alla pratar om samma sak.

Michael Schumachers F1-comeback.

Men håller nacken?

I februari kraschade Michael Schumacher under ett mc-test i Spanien. Han tappade kontrollen över cykeln när han körde i en hastighet av 110 km/timmen och landade i gruset utanför banan.

– Jag drabbads av skallskador och brott på nackkotorna i samband med mc-olyckan, jag har fortfarande stora problem med de skadorna, skrev Michael Schumacher på sin hemsida när han i somras testade för en eventuell comeback hos Ferrari.

Dessutom bröt han ett revben och skadade en artär.

– Det kan ta tre veckor, tre månader eller tre år till dess att allt är läkt. Man vet inte riktigt, sa hans personlige läkare Johannes Peil i augusti.

”Han är i bra form”

Sedan dess har den sjufaldige F1-mästaren fortsatt att träna, han har investerat en stor summa i en ny träningsmaskin för just nacken och enligt tre av varandra oberoende tyska tidningar är han nu överens med Mercedes och Ross Brawn om ett ettårskontrakt.

– Schumacher mår bra, han känner sig helt frisk och är i bra form. De senaste testerna var enbart positiva, säger en källa nära tysken till Bild.

Är det alltså så att den nacke som i augusti inte klarade av att köra F1 och de påfrestningar som det innebär (upp till 6g) nu är helt återställd och klarar av att testa i januari och köra en hel säsong 2010?

Lauda: ”Ett proffs”

Detta när han är 41 år gammal.

– Michael Schumacher är ett proffs, han känner säkert direkt om hans nacke klarar det eller inte, i somras klarade han inte det men han har inte gett upp. Han har jobbat med sin rehabilitering och med sin fysträning, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda.

Varken Michael Schumacher eller Mercedes vill kommentera uppgifterna.

FAKTA

Två kotor skadade i nacken

1. Ringkotan (Atlas):

Det är den översta halskotan som även bär upp huvudet och det var den som ställde till problem för Michael Schumacher när han testade för Ferrari i somras. Då var brottet på den aktuella kotan ännu inte läkt och han hade svåra smärtor i nacken flera dagar efter testet. Nu ska skadan vara läkt.

2. Den sjunde halskotan:

Michael Schumacher hade även ett brott på den sjunde halskotan efter mc-olyckan i februari, men det läkte relativt snabbt och han hade inte ont när han testade för Ferrari i somras.