Pratar varje dag

Schumacher och Brawn planerar för framtiden

SPORTBLADET

Varje dag ringer Michael Schumacher sin polare Ross Brawn.

Tillsammans planerar de för comebacken.

– Michael är riktigt sugen på att köra, säger pappa Rolf Schumacher.

Kompisar från förr Ross Brawn och Michael Schumacher i ett hjärtligt möte under säsongen. Nu planerar de för en framtid tillsammans. FOTO: AP

Även om Mercedes officiellt ännu inte har erbjudit Michael Schumacher ett kontrakt för nästa år finns det många uppgifter i olika tyska tidningar och magasin som tyder på att så är fallet. Dessutom tränar tysken stenhårt.

Och enligt pappa Rolf hade han inte gjort det om han inte var intresserad av att köra F1 igen.

– Nu har Michael njutit av livet och han är riktigt sugen på att köra, säger pappan till Auto Bild Motorsport.

Dessutom säger en källa, som tidningen betecknar som säker, till dem att Michael Schumacher pratar med Ross Brawn i telefon nästan varje dag.

Dealen är att han ska tjäna 70 miljoner kronor för att köra en enda säsong och sedan bli Mercedes stora ansikte utåt tillsammans med Franz Beckenbauer.

– Pengarna har absolut ingen betydelse för mig, ska Michael Schumacher ha sagt till källan, hävdar Auto Bild Motorsport.

Samtidigt väntar Nick Heidfeld på samma förarplats. Tysken som tidigare körde för Sauber och BMW hoppas fortfarande på att bli Nico Rosbergs stallkamrat hos Mercedes.

– Min målsättning är att köra hem segrar tillsammans med Mercedes och det planerar vi för, säger Nick Heidfeld som ännu inte vunnit ett enda lopp till DPA.

– Därför har jag tackat nej till konkreta erbjudanden och alla andra alternativ har lägre prioritering än Mercedes.