Förloraren får jobb som flygvärdinna

F1-bossarna Branson och Fernandes har gjort ett annorlunda vad

Duellen Richard Branson, boss för Virgin Racing, och Tony Fernandes, ny chef för Lotus, har slagit vad om vem stall som kommer att lyckas bäst under 2010. Båda driver även varsitt flygbolag – och förloraren av vadet kommer att få jobba som flygvärdinna hos konkurrenten. FOTO: AP
SPORTBLADET

Båda basar de över varsitt F1-team.

Samtidigt som de också är med och driver ett flygbolag.

Nu har Richard Branson och Tony Fernandes slagit vad. Ett vad där förloraren får jobba som flygvärdinna på vinnarens flygbolag.

Det hela startade som ett skämt där Tony Fernandes, grundare av Air Asia och chef för Lotusteamet, skojade och sa att han verkligen ville att hans stall skulle besegra flygbolagsrivalen Richard Bransons Virgin-team.

– Nummer ett måste vara att vi är före Branson, annars går jag i pension och dödar mig själv, ska han ha sagt enligt autosport.com.

Kontrade direkt

Branson var inte sen att kontra. I samband med Virgin Racings lansering i veckan sa han:

– Eftersom jag har en bakgrund inom musikindustrin skulle jag kunna välja musik till begravningen. Men jag gillar Tony så mycket att jag inte vill att han ska behöva ta livet av sig.

– Kanske kan vi hitta på en annan utmaning. Han har ett flybolag, jag har ett – så om vi vinner så kan han komma och jobba på vårt flygbolag som flygvärdinna. Jag kommer att se till så att vår klädsel kommer att vara perfekt på honom. Självklart ska jag kolla hur hans kläder på flygvärdinnorna ser ut, även om jag är säker på att vinna vadet.

Bild på hemsidan

Nu har Fernandes antagit utmaningen och på Lotus hemsida lagt ut ett fotomontage med Branson där han står som flygvärdinna på air Asia.

– Den ser ut att passa, eller hur? Men eftersom jag känner Richard väl så kommer den stora utmaningen bli att hindra honom från att fråga passagerarna ”kaffe, te eller mig” (coffee, tea or me), säger Fernandes.

Lotus mot Virgin – det kan onekligen bli en intressant duell att följa under 2010.