Alex Wurz har inte släppt tankarna på F1

Foto: AP
SPORTBLADET

Alex Wurz funderar fortfarande på Formel 1.

Och USF1.

– Det är det enda teamet jag kan tänka mig, säger österrikaren.

Han hade egentligen lämnat F1 för att köra för Peugeot i Le Mans. Men nu kan österrikaren vara på väg tillbaka. Till Sportmagazin säger den mångårige testföraren att det finns en chans att han kör för USF1 nästa säsong.

– De ville att jag skulle köra, utveckla bilen och utveckla teamet. Eftersom det inte finns några tester mer än tävlingarna numera som tester och det hade jag verkligen gillat, säger han.

Bad frugan om råd

Men eftersom Le Mans 24-timmars och Kanadas GP i Montreal avgörs samtidigt så måste han lämna återbud till ett av evenemangen.

– Jag funderade och bad min fru om råd. Hon svarade; Vad tror du? Hur hade du känt om du suttit i Montreal och sett på TV hur Peugeot kör in på plats ett, två och tre i Le Mans?, säger Alex Wurz.

Villeneuve ett alternativ

– Då ringde jag till Peter Windsor och sa att jag skriver på för Peugeot det känns mer rätt just nu. Då sa han att han funderade på att hitta en annan förare just till Kanada. Men det är många förare som har med pengar för att köra, men jag vill ha pengar för att köra.

Det ryktas om att José María López. Argentina, redan har ett kontrakt med det amerikanska stallet, om han får fram sponsorer. Annars har förare som världsmästaren från 1997, Jac Villeneuve och framtidsmannen Jonathan Summerton nämnts.

ARTIKELN HANDLAR OM