Alla väntar på Schumacher

di Montezemolo: ’Stor chans att han gör comeback’

SPORTBLADET

Alla väntar på en enda sak:

Michael Schumachers beslut.

Sedan går det att lägga förarpusslet för 2010.

Foto: AP

Det finns fortfarande sex förarplatser kvar till nästa års startfält i formel 1. Men det som det snackas om är comebacken – 40-årige Michael Schumachers återkomst.

I tysk media pratas det nu om att han ska testa en GP2-bil i Abu Dhabi innan året är över och sedan lämna ett besked om hans kropp håller eller inte.

Kan bryta samarbete

Mercedes förklarar att de meddelar vem som blir Nico Rosbergs teamkollega i början av 2010 och Ferrari har klargjort att Michael Schumacher lätt kan bryta deras samarbete. De har bara en muntlig överenskommelse om att han ska vara deras rådgivare.

– Bestämmer han sig för att gå en annan väg så bryts vår överenskommelse, säger Ferraris president Luca di Montezemolo till Reuters och i samband med Ferraris julfirande sa han till flera olika medier:

– Jag pratade med honom igår och han förklarade för mig att det finns en stor chans att han gör comeback. Men han har inte tagit det definitiva beslutet än.

Blev sugen i somras

Det är tre år sedan den sjufaldige världsmästaren lade av, då som VM-tvåa. Sedan dess har han kört motorcykel, men i somras blev han sugen på att köra F1 igen när han började träna för att ersätta Felipe Massa. Den gången höll inte kroppen, men nu har det gått ytterligare ett par månader och Mercedes är på väg att göra Brawn GP till ett tyskt landslag.

Då vill Michael Schumacher vara med igen.

Även om han fyller 41 år om bara någon vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM