Hyllas redan av kollegorna

SPORTBLADET

Hyllad redan innan han kört sitt första varv för Mercedes.

Här är kommentarerna kring Michael Schumachers återkomst.

– Ingen vet hur svår den skadan var som stoppade hans comeback i somras. Det viktigaste är att han är tillräkligt frisk för att köra. Åldern gör det inte enklare men om man tittar på honom så ser man att han är i form. Han är en idrottsman och han har aldrig slutat med idrotten.

– Även om han inte tävlat de senaste tre åren så har han tränat. För mig är det inte så viktigt att köra mot Michael. I F1 kör alltid de bästa förarna och det är aldrig enkelt. Även om de stora namnen kommer tillbaka så kommer det alltid nya killar som kör på samma eller i alla fall nästan samma nivå.

Sebasian Vettel, Red Bull, VM-tvåa 2009.

– Snabbheten har han, även om han inte är lika snabb som för sju år sedan. Men det är fyra däck, en ratt och en motor och det har aldrig funnits en bättre förare än Michael.

Eddie Irvine, före detta stallkompis i Ferrari.

– Fysiken är det viktigaste och med tanke på hur bra form Michael alltid har haft så är det inget problem. Men jag vet inte om någon annan hade lyckats med att sluta och sedan lyckas med någonting i en comeback, men med Michaels mentalitet är det annorlunda. Han vet vad han vill, han känner Ross Brawn och de har haft stora framgångar tillsammans.

Johnny Herbert, förde detta teamkollega till Michael Schumacher i Benetton.

– Det spelar ingen roll hur gammal man är eller hur länge man varit borta så länge man är professionell och fokuserad. Det tar ett par lopp innan man hittat fästet igen, men sedan skulle det inte överraska mig om Michael tar sin åttonde VM-titel.

Nigel Mansell, världsmästare 1992 då var han 39 år.

– Om jag kunde vinna lopp för Jordan när jag var 37 kan Michael definitivt göra det när han är 41 och kör en av Ross Brawns bilar.

Damon Hill, världsmästare 1996.

– Han har gjort otroliga saker på banan och jag är övertygad om att han kan göra de igen. Jag är övertygad om att det är rätt enkelt för honom och jag ser ingen anledning till att han inte ska hitta tillbaka till sin gamla form.

Jac Villeneuve, världsmästare 1997.