Nu vill Schumacher kliva upp på pallen

41-åringen har inte släppt drömmen om en titel

Foto: Saeed Khan, AFP
Bilen är inte snabb, men Michael Schumacher har inte gett upp drömmen om att få stå på pallen.
SPORTBLADET

Sex och tio blir tre. Minst.

I alla fall i Michael Schumachers värld.

– Vi vill upp på pallen, säger 41-åringen.

Mercedes nyförvärv har startat från plats sju i de båda inledande loppen och har slutat som sexa i Bahrain och tia i Australien. Men i Malaysia, hemmaplan för huvudsponsorn Petronas, så vill han upp på prispallen.

– Vi har inte den bästa bilen, säger den sjufaldige världsmästaren till dpa inför racet på söndag.

– Men det är för tidigt för att säga att vi inte har en chans på VM-guldet. Jag vill fortsätta att njuta av F1 i Sepang och vi vill återigen göra ett bra lopp.

Har kritiserats av medierna

Efter både premiären och framförallt efter loppet i Australien fick han kritik. Vid båda tillfällena har han blivit slagen av sin teamkollega Nico Rosberg och efter smällen i starten av loppet i Australien körde han upp sig till en tionde plats, men Fernando Alonso, Ferrari, som var inblandad i samma situation slutade fyra.

Det har tysken kritiserats för. Många experter menar att han inte längre är den han var. Bland annat skriver italienska La Gazetta dello Sport att ”Schumacher är bara ett före detta fenomen, Den tyska pressen kritiserar honom, tittarsifforna sjunker och han får stryk av Rosberg.”

– En pallplats är troligen det mesta som vi kan hoppas på nu, säger Michael Schumacher som menar att Mercedesbilen har svårigheter i omkörningarna eftersom det är svårt att ligga nära framförvarande bil.

Svårt att köra om

– Den enda gången det går att köra om är när föraren framför gör ett misstag, säger han.

– Men vi är här för att göra vårt bästa och det är lite svårt att veta vilken position vi har just nu. Jag är ändå nöjd med att jag fått ut max sett till vilka förutsättningarna har varit.

I konstruktörsmästerskapet ligger Mercedes nu på tredjeplats, efter Ferrari och McLaren. Michael Schumacher är åtta i VM med sina nio poäng efter två av 19 lopp.