Vettel: ”Jag kunde inte sluta svettas”

Första segern
för Red Bullstallet

SPORTBLADET

Tredje gången gillt.

Sebastian Vettel vann i Malaysia.

-Jag är väldigt lycklig, säger Sebastian Vettel.

Foto: Saeed Khan, AFP
Äntligen fick Sebastian Vettel höja segerbucklan.

Det är ju så att alla goda ting är tre. Ett trasigt tändstift och en lös hjulmutter har tidigare stoppat Sebastian Vettel i ledningen av de två inledande GP-loppen den här säsongen.

Då har han startat i från pole position.

Men i Malaysia startade han från plats tre och kom i väg perfekt, han tog sig förbi både Nico Rosberg, Mercedes och teamkompisen Mark Webber.

Respekt för teamkamraten

– Jag insåg att jag fick en bra start när jag körde förbi Nico, sedan kunde jag ta mig förbi Mark också. Jag tog chansen redan i den första kurvan, jag var lite sen men klarade det precis. Han hade bättre utgång ur den andra och tredje kurvan men det var väldigt halt för oss både. Vi kämpade mot varandra och man måste behålla respekten för sin teamkompis och det tycker jag att vi gjorde. Jag hade en liten fördel och kom i väg före honom, jag tror att han hade gjort samma sak om han hade varit i mina kläder, säger Sebastian Vettel till internationell media.

– Sedan handlade det bara om att dra i från, jag märkte att Mark och jag hade samma fart ungefär Jag försökte hela tiden att spara däcken så att jag skulle kunna få en säker ledning efter den första stinten och den andra stinten upplevde jag som väldigt lång.

Dessutom var det väldigt varmt. Det utlovade regnet kom aldrig och det var torrt under hela loppet när Sebastian Vettel tog sin första seger för säsongen.

Hoppades på regn

– Jag kunde inte sluta svettas, men jag hade tillräckligt med dricka. Fast det var så fruktansvärt varmt i cockpit att jag till och med satt och hoppades på att det skulle börja regna så att jag skulle kylas ner lite, säger Sebastian Vettel.

Han är nu trea i VM med sina 37 poäng, lika många som tvåan Fernando Alonso, Ferrari och två poäng bakom Felipe Massa som leder.

– Detta var ett väldigt bra resultat för mig och för teamet, framförallt efter två lopp som inte slutat på det sätt som vi velat. Det handlar om att inte förhasta sig, inte få panik utan ta det lugnt, säger Sebastian Vettel som vann före sin stallkamrat Webber.

Mark Webber som hade pole position slutade tvåa och trea var Nico Rosberg, Mercedes. Det var Mercedes första pallplacering i år.